Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος.  

Ads

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου, και τηλεόρασης.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών: μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου ,αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου … Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στο θέατρο εμφανίστηκε σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και τιμωρία, «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Ads

Ακόμα, στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Στην τηλεόραση, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος πρωταγωνίστησε κατά τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και εκείνος».

Του απονεμήθηκε το Α’ Βραβείο Ανδρικού Ρόλου «Καρόλου Κουν» και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Ήταν παντρεμένος και απέκτησε δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος.

Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν στρατεύεται σε κάποιο κόμμα.

Διαβάστε: Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Αντισταθείτε! 

https://www.youtube.com/watch?v=xOz81WLZZ6s

https://www.youtube.com/watch?v=LyghGPiZgRM

https://www.youtube.com/watch?v=mFjVn1SAWyw

https://www.youtube.com/watch?v=QvU0qURlB-8