Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, αν και διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό, αρνήθηκε να παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο, παρά τα προβλήματα υγείας που φέρεται να έχει.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμβρόσιος, συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, που διεγνώσθη επίσης θετικός στον κορονοϊό αλλά παρέμεινε στο Νοσοκομείο του Ρίου για νοσηλεία, δεν δέχθηκε να νοσηλευτεί και υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης από το νοσοκομείο, πράττοντας αντίθετα από τις παροτρύνσεις των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Αμβρόσιος παραμένει σε καραντίνα στην οικία του, ενώ λίγο καιρό πριν, είχε αντιδράσει στις δηλώσεις του καθηγητή Δερμιτζάκη, σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «εάν θέλει κανείς να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό, αντί να φορέσει τη μάσκα, να πλησιάσει το Θεό»  , παροτρύνοντας τους πιστούς να «τρέξουν στην Εκκλησία» , ώστε να προφυλαχθούν από την πανδημία.

Τέλος, ο Αμβρόσιος, είχε βρεθεί στο επίκεντρο πριν κάποιους μήνες, όταν απειλούσε την Νίκη Κεραμέως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Χαρδαλιά με αφορισμό.

Ads