Ικανοποιημένοι δηλώνουν από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τα μέλη της επιτροπής του Δήμου Λαυρεωτικής κάνοντας λόγο για θετικό κλίμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπουργός Περιβάλλοντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΑ Κερατέας. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη Τετάρτη προκειμένου ο Δήμος Λαυρεωτικής να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση, που θα περιλαμβάνει και το κόστος.

Ads

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, «και από τις δύο πλευρές επιδιώκεται η εφαρμογή μιας σύγχρονης κοινά αποδεκτής λύσης φιλικής προς το περιβάλλον, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας στο δήμο Λαυρεωτικής μίας σύγχρονης μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε ανεπτυγμένες χώρες και για εύλογο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, στο χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας, ενώ οι δράσεις θα είναι σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του Δήμου Λαυρεωτική, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή. Τέλος τέθηκε το ζήτημα της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ads