Συναγερμός στη Χαλκιδική όπου ένα 15χρονο κορίτσι σε παιδική κατασκήνωση βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. 

Ads

Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό.

Αφού ο πυρετός της δεν έπεφτε, κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τούς ζητήθηκε να κάνει τεστ το παιδί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Ads

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

» Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».

Τρία ανήλικα παιδιά θετικά στη Βέροια 

Στο μεταξύ, ακόμη τρία ανήλικα παιδιά Ρομά διαγνώστηκαν θετικά στην Βέροια. 

Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ενώ το τρίτο παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι του.

Τέλος δυο ενήλικες από την Βέροια νοσηλεύονται θετικοί στον κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.