Θετική στον κορωναϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η οποία εξετάστηκε με δική της πρωτοβουλία, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, μετά από ταξίδι της στο εξωτερικό.

Ads

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, ενημέρωσε η ίδια για τα αποτελέσματα της εξέτασης, τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και τον ΕΟΔΥ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που διδάσκει για το ταξίδι της και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ. Η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πού ίσχυε τότε, ήταν πως αφού είναι ασυμπτωματική να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της. Ο δήμος σημειώνει πως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 6 Μαρτίου.

Προσθέτει, ότι το θέμα διερευνάται από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από το Δήμο σχετικά με το πιθανό κλείσιμο σχολείων αλλά και αθλητικών σωματείων της πόλης.

Ads