Τις τελευταίες ημέρες συζήτηση έχει δημιουργηθεί γύρω από τον θάνατο της εγκύου 38 χρονών από την Θεσσαλονίκη που νοσούσε από κορονοϊό. Αυτό συνέβη, διότι η μητέρα της υποστήριξε ότι η γυναικολόγος της είχε προτείνει στην 38χρονη να μην κάνει το εμβόλιο.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλή Τσανικίδη που μίλησε στο MEGA ο σύζυγος της 38χρονης είπε το ακριβώς αντίθετο από όσα υποστηρίζει η μητέρα της. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσανικίδης δήλωσε ότι «Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας. Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο».

Στην συνέχεια, έκλεισε λέγοντας τα εξής «Όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας. Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο».