Σε συμβολική κατάληψη του κινηματοθεάτρου Ολύμπιον προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ads

Σύμφωνα με το parallaximag.gr, οι καταληψίες έκαναν γνωστή την πρόθεση τους να μείνουν μέχρι αύριο μέσα στο Ολύμπιον και να προχωρήσουν στην προβολή μίας ταινίας την οποία θα παρακολουθήσουν οι ίδιοι που βρίσκονται μέσα στο χώρο.

Οι καταληψίες προχώρησαν και σε ανάρτηση πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που γράφει: «Έξω από τις ζωές μας και από τις σχολές μπάτσοι, αφεντικά και παραβιαστές φεστιβάλ με βιτρίνα τον ανθρωπισμό. Πλουτίζει με εκμετάλλευση και εθελοντισμό».

«Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτήν την πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτίριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα και φέρει την υπογραφή «Φοιτητικός Σύλλογος Τµήµατος Κινηµατογράφου» καταλήγει: «Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος, ή να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση».

Ads

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήρθε σε επαφή από την πρώτη στιγμή με τους καταληψίες οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν ότι η πρόθεση τους είναι να σεβαστούν τον χώρο. Ενημερωμένη για το γεγονός είναι και η Αστυνομία που παρακολουθεί διακριτικά το γεγονός και δεν υπάρχει περίπτωση επέμβασης στο κτίριο.