Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα της βίαιης προσαγωγής -και μάλιστα σε live μετάδοση- του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Τρεμόπουλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κοπή δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Ads

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις. 

Σε ότι αφορά πάντως τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, η αστυνομία του επεφύλαξε «ιδιαίτερη μεταχείριση».  Αρχικά οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον δημοτικό σύμβουλο των Οικολόγων να μιλήσει στο Open, όμως όταν η συνέντευξή του ολοκληρώθηκε και εκείνος αρνήθηκε να συνεργαστεί τον… έσυραν μέχρι το περιπολικό. Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού μάλιστα κατέγραψε αστυνομικούς να πηγαίνουν έναν ακόμη διαδηλωτή «σηκωτό» στο περιπολικό.

Και οι 14 παραπέμπφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη βία και επιπλέον στον κατηγορούμενο δημοτικό σύμβουλο (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη») για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Ads

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο απ’ όπου πήραν αναβολή για τις 16/3 και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την κοπή δέντρων από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων διαμαρτύρονταν για την κοπή 41 δέντρων από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, ενώ έχουν προσφύγει και στη Δικαιοσύνη, με το δικαστήριο όμως να απορρίπτει την αίτηση ανακοπής της απόφασης.