Οπαδικά είναι τα κίνητρα της αδιανόητης δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της και η Αστυνομία. «Ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή 3 ατόμων ως ύποπτα για τη συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση. Νωρίτερα, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, είχε ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου οπαδού του Άρη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων, με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις να είναι βαρύτατες. Μάλιστα, όπως λέει η ιατροδικαστής, ακόμα κι αν δεν υπήρχε το τραύμα από δρεπάνι που προκάλεσε την αιμορραγία στο πόδι του και συγκεκριμένα στην μιριαία αρτηρία, θα ήταν εξίσου δύσκολο ο 19χρονος να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι ήταν εξαιρετικά σοβαρά και άγρια. 

Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε το φονικό όπλο της δολοφονικής επίθεσης, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, δίπλα σε σκουπίδια. Το δρεπάνι που χρησιμοποίησαν οι δράστες που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά για εξέταση.

Ads

Ποιος ήταν ο 19χρονος;

Θύμα της επίθεσης είναι ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Τα τελευταία του λόγια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο».

Η κηδεία του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, στο Ναό Αγ. Αθανασίου (Κοιμητήρια) Βέροιας.

image

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, βγήκε από το αυτοκίνητο και κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι.

Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό. Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του.

Ειδκότερα, σύμφωνα με το thestival.gr στο σημείο έσπευσε περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου. Οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 15 προσαγωγές υπόπτων, ενώ οι δράστες φαίνεται να ήταν πάνω από επτά. Το συμβάν σημειώθηκε λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Διαβάστε επίσης:

«Βγήκε να ξεσκάσει από το διάβασμα και τον έσφαξαν»

Ο θείος του 19χρονου μίλησε στο Mega για τα όσα έγιναν. Όπως ανέφερε ο 19χρονος βγήκε για να ξεσκάσει από το διάβασμα καθώς την Τρίτη θα έδινε μάθημα και εν τέλει βρέθηκε δολοφονημένος επειδή κάποιος τον έσφαξε:

«Το παιδί το χάσαμε, 19 χρονών παλικάρι, χωρίς αιτία, χωρίς λόγο, έτσι ξαφνικά. Ένα ανείπωτο γιατί… γιατί. Δεν ήταν ούτε σκληροπυρηνικός με αυτούς τους αλήτες, τους δολοφόνους, ούτε τίποτα. Αύριο είχε μάθημα να δώσει και διάβαζε το παιδί και βγήκε μια βόλτα να ξεσκάσει λίγο, να ξελαμπικάρει που λέμε και έπεσε πάνω σ’ αυτόν τον αλήτη. Αυτός περνούσε τυχαία από εκεί, άκουσε τα παιδιά και κατέβηκε εν ψυχρώ και τους μαχαίρωσε. Αυτός ο αλήτης, ο δολοφόνος, ο μαχαιροβγάλτης. Έσφαξε και τα τρία τα παιδιά, δυστυχώς. Άτυχος ο Άλκης τον χτύπησε στην αορτή, είχε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξει ακόμη πριν φτάσει στο νοσοκομείο».

ΠΑΕ Άρης: «Ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση – Αναμένουμε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων»

Η ΠΑΕ Άρης σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, ενώ έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία και ζητά να συλληφθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη…

Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…

Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε;

Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους…

Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).

«Γ@ τον Αρη, ρε μ@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας. Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους».

Η δολοφονία του 19χρονου προκάλεσε οργή στο Twitter: