Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ασκήθηκε στον 69χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 42χρονης κόρης του, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Ads

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 69χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά το έγκλημα φέρεται να αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας ένα ψαροντούφεκο με το οποίο αυτοτραυματίστηκε. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του θα αποφασιστεί εάν η απολογία -κατόπιν και της προθεσμίας που δικαιούται- θα ληφθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα ή στο γραφείο του ανακριτή.

Ads

Το χρονικό της υπόθεσης

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης (25/10), όταν ο αδελφός της 42χρονης πήγε να την επισκεφθεί και την εντόπισε νεκρή. Εξετάζοντας μακροσκοπικά τη σορό, η ιατροδικαστής διαπίστωσε ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα, δε, με μαρτυρίες, η γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής και φίλη της κοπέλας: «Από τα 14 της η Κατερίνα είχε σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάστασή της εξελίχθηκε έτσι και την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν γνωρίζω αν πονούσε, όταν ήρθε στο σπίτι μου δεν έδειχνε τέτοιο πράγμα. Ήταν ένα ευχάριστο και χαμογελαστό άτομο.

Τη ρώτησα για την πάθησή της και μου είχε πει ότι έμαθε να ζει μ’ αυτή. Προσπαθούσε να σηκωθεί, να κάνει βηματάκια, έκανε φυσικοθεραπείες, προσπαθούσε, δεν το άφηνε. Ο πατέρας της ερχόταν και έμενε μαζί της, τη φρόντιζε κάποιες μέρες και κάποιες μέρες η κυρία που την κοιτούσε. Ήθελε συνεχή φροντίδα. Όποτε βλέπαμε τον πατέρα της, ήταν αμίλητος και αγέλαστος. Δεν μπορώ να πιστέψω έναν μπαμπά να σκοτώνει το παιδί του, επειδή δεν μπορεί να το βλέπει στο καροτσάκι».

Αναζητώντας τους γονείς της, οι αστυνομικοί έφτασαν σε διαμέρισμα στην Τούμπα όπου διαμένει ο 69χρονος πατέρας. Ο άνδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος, πιθανόν στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει, ενώ δίπλα του βρέθηκε το ψαροντούφεκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας φέρεται να είπε στον γιο του ότι ήταν αυτός που σκότωσε την κόρη του καθώς δεν άντεχε να την βλέπει σε αυτήν την κατάσταση και στη συνέχεια θέλησε να αυτοκτονήσει.