Την τελευταία της πνοή άφησε το περασμένο Σάββατο ένα κοριτσάκι τριών χρονών στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, οι γονείς θα καταθέσουν μήνυση για να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Ads

Όπως μεταδίδει το ThessToday.gr, η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Λίγες μέρες αργότερα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Καβασάκι».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως είχε αποκλειστεί τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο της long covid. Επειδή η κατάσταση της υγείας του χειρετέρεψε, η τρίχρονη διακομίστηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου και κατέληξε τελικά, περίπου 2,5 ώρες αργότερα.

Οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, ενώ το κοριτσάκι φέρεται να υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Ads

Οι γονείς οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.