Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΠΔ που υποβαθμίζει την ανώτερη καλλιτεχνική παιδεία οργανώνουν οι σπουδαστές του ΚΘΒΕ και καλλιτεχνικά σωματεία, σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 5 μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Ζητούν:

  • Την άμεση απόσυρση του ΠΔ 85/2022.
  • Την αναβάθμιση των πτυχίων τους.
  • Δημιουργία ειδικής βαθμίδας ΤΕ καλλιτεχνών για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
  • Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Μειωμένου Κόμιστρου και λοιπών Φοιτητικών δικαιωμάτων.

Την Πέμπτη, η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και αντιπροσωπείες του συνόλου των καλλιτεχνικών σωματείων συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να την ενημερώσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα όλων των κλάδων που θίγονται από το ΠΔ 85/2022.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους καλλιτέχνες, η συζήτηση διεξήχθη σε ήρεμο και φιλόξενο κλίμα και ήταν εποικοδομητικότατη.

Ads

Αναλύθηκαν τα αιτήματα όλων των κλάδων που θίγονται από το επίμαχο ΠΔ και υπήρξε αλληλεπίδραση της ΠτΔ με τους νομικούς  συμβούλους των σωματείων, ώστε να επισημανθούν τα ζητήματα που προβληματίζουν, όσον αφορά το νομικό τους κομμάτι.

Ο πρόεδρος του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος) κατέθεσε στην ΠτΔ δύο έγγραφα, ένα με τα αιτήματα της υπό κατάληψη Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ και ένα με τα αιτήματα των σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, που υπογράφεται επίσης από τους καθηγητές τους και τον Σύλλογο Γονέων.