Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από ένταση που επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο της οινοποιίας «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ads

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, η αστυνομία πραγματοποίησε βίαιη επέμβαση εναντίο των απεργών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η νέα διεύθυνση της επιχείρησης για να βάλει σε κανονική (παραγωγική) λειτουργία το εργοστάσιο.

Η ένταση προκλήθηκε όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν αλλά εμποδίστηκαν από τους απεργούς. Μετά από υποβολή μηνύσεων ακολούθησαν οι αυτόφωρες συλλήψεις, κατά περίπτωση για παράνομη βία, απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες απεργοί, όπως ενημερώνει η εργατολόγος Νεκταρία Αγγελάκη.

Ads

Πρόκειται για τους Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων “Μαλαματίνα” και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ποτοποιών και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του σωματείου πωλητών-οδηγών και μέλος του ΕΚΘ.

Η καταγγελία της Ομοσπονδίας

Η ομοσπονδία των εργαζομένων του κλάδου Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες παρανομίες της νέας διεύθυνσης της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη άσκηση σκληρής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών, προφανώς κατ’ απαίτηση της εργοδοσίας και του μπάρμπα στην … Κορώνη, με απώτερο στόχο να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους και να τους εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης συνελήφθησαν εκ νέου ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου και απεργοί εργαζόμενοι, αλλά και ο διευθυντής της επιχείρησης Νίκος Κεράνης, ο οποίος συντονίζει τον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό και φαίνεται πως φιλοδοξεί να «συντονίσει» και τις δυνάμεις καταστολή στο χώρο του εργοστασίου.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΠ, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια ένταση τον αγώνα τους, καλούν τη νέα εργοδοσία να αναλάβει τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο καταστρατηγεί παρανόμως, και απαιτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ανάκληση όλων των παράνομων απολύσεων.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Π. καλεί τα εργατικά σωματεία του κλάδου, αλλά και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και του εξωτερικού, να συνεχίσουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά τον αγώνα των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να μην περάσουν τα άνομα σχέδια και οι παράνομες πρακτικές της νέας εργοδοσίας και τα «μεσαιωνικά» αντεργατικά μέτρα του διαβόητου «νόμου Χατζηδάκη».