Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου, όπου ένας 15χρονος φαίνεται να έστρεψε το πιστόλι που κρατούσε κατά οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ads

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιπολικό της Ασφάλειας που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο. Καθώς το όχημα κινούνταν στην οδό Αναξιμάνδρου, ένας 15χρονος, κρατώντας πιστόλι, μπήκε μπροστά του.

Οι αστυνομικοί βγήκαν από το όχημα, ενώ στη συνέχεια ο 15χρονος, μαζί με την υπόλοιπη παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, αλλά όχι εκείνον που κρατούσε το πιστόλι.

Ads

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και εκεί αποκάλυψε τα ονόματα των υπολοίπων μελών της παρέας, όπως αναφέρει το thestival.gr. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι γονείς τους και οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το πιστόλι ήταν ψεύτικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε συλληφθέντες, όλοι τους Έλληνες ηλικίας 15 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.