Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως για την επίθεση από δεκάδες άτομα εναντίον δύο τρανς, που σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ οι δύο περπατούν στην πλατεία Αριστοτέλους, άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο αρχίζουν να τους βρίζουν και στη συνέχεια να τους φτύνουν και να τους πετούν μπουκάλια.

Τα δύο τρανς άτομα μπήκαν σε εστιατόριο προκειμένου να βρουν καταφύγιο κάτι που όπως φαίνεται δεν εμπόδισε τους υπόλοιπους να συνεχίσουν την επίθεση.

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα φωνάζοντας, βρίζοντας και χτυπώντας τα τζάμια.

Ads
@provc1ntcyu♬ som original – 𝒆𝒅𝒖𝒆𝒗𝒍’𝒔

https://www.youtube.com/watch?v=VyMANLirMcA

https://www.youtube.com/watch?v=eFdGtZfn4PU

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο thesstoday οτι «ήταν μικρά παιδιά 17, 18 χρονών με πολύ μίσος».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=AzKmEyrHeK8&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fthesstoday.gr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές εμπλεκομένων στο άγριο επεισόδιο.

Τελικά έγιναν 25 προσαγωγές με τις 21 να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Οι 12 είναι ανήλικοι και οι 9 ενήλικοι. Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΡΤ, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.