Επιχείρηση αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα ξεκινήσει σε περίπου έναν μήνα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος λοιπόν, στις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο, την εσωτερική περιφερειακή οδό, την οδό σύνδεσης του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τη Θεσσαλονίκη και τους υπόλοιπους χώρους ευθύνης της περιφέρειας.

Ads

Παράλληλα η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, την ΕΛΑΣ και μετά από ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να λάβει άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα θα γίνει καταγραφή όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Κεντρική Μακεδονία και θα δημιουργηθεί από τους ΟΤΑ, μητρώο παράνομων πινακίδων το οποίο θα αποσταλεί στους αρμόδιους εισαγγελείς και την ΕΛΑΣ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων με την Τροχαία. Εν συνεχεία θα επιβάλλονται πρόστιμα ενώ η περιφέρεια θα προχωρά άμεσα στις αποξηλώσεις των πινακίδων.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Η Γενική Γραμματέας της περιφέρειας, Μαρία Λιονή, επισήμανε ότι για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των πινακίδων και να αποφεύγονται τα ατυχήματα θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και στις πινακίδες που έχουν άδεια. Στην περίπτωση μάλιστα, που οι ΟΤΑ κινηθούν εκτός νομικού πλαισίου, θα επιβάλλονται και σε αυτούς οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ όσοι δήμοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Περιφέρειας , θα παρακρατείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους ποσό τριπλάσιο από εκείνο που δαπάνησε η Περιφέρεια για τις αποξηλώσεις.