Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ads

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος τη στιγμή που οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια άγνωστοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον χώρο όπου γίνονται εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στο πρώην “Στέκι Βιολογικού” που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, ενώ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στους φοιτητές και μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και εξαπέλυσαν επίθεση στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέσα στο ΑΠΘ, την ώρα μάλιστα που οι φοιτητές είχαν μάθημα. Το κεντρικό αμφιθέατρο γέμισε με δακρυγόνα και οι φοιτητές έντρομοι προσπάθησαν να βγουν έξω.

Ads

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των ΜΑΤ που σέρνουν φοιτητή σε σκαλιά και στα μάρμαρα στο προαύλιο. «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» φώναζε όπως ακούγεται ο φοιτητής.

   
Διαβάστε επίσης