Ταλαιπωρία έχει γίνει για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, καθώς μετά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού το σύνολο της διαδρομής έχει φτάσει τις 8,5 ώρες.

Ads

Όπως αναφέρει το thesstoday, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η Εθνική Οδός «κόπηκε» στα δύο και το δρομολόγιο πλέον γίνεται μέσω Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο που ξεκινάει από την Αθήνα, περνάει από Ρίο Αντίριο, Μεσολόγγι, Πρέβεζα και Ιωάννινα μέχρι να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, μια διαδρομή που προσθέτει 2,5 ώρες στην ήδη μαραθώνια διαδρομή των 6 ωρών, ενώ το ίδιο ισχύει και για την γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Μετά την διακοπή των δρομολογίων του σιδηροδρόμου μέχρι νεοτέρας για το δρομολόγιο από και προς Αθήνα, μεγάλη αύξηση καταγράφεται στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σημειώνει αύξηση 30%, ενώ αντίστοιχα 25% για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ενώ τα ΚΤΕΛ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση προσθέτοντας έκτακτα δρομολόγια.