Για την κατάσταση στο Ιπποκράτειο, το πώς εξελίχθηκε η εφημερία και ποιες είναι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο, μίλησε ο γιατρός Γιάννης Κούτρας, περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Ads

Συγκεκριμένα για το Ιπποκράτειο ανέφερε ότι «μέχρι τις 12 η ώρα [μεσάνυχτα 23/11] είχαμε 70 εισαγωγές μαζί με τα ύποπτα [περιστατικά] αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε στα ίδια ή λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες εφημερίες, άρα η πίεση συνεχίζεται. Είναι ένα παρατεταμένο κύμα αυτό με μεγαλύτερη διάρκεια από πέρυσι και στη πραγματικότητα σημαίνει ότι η κλινική covid θα είναι πάλι γεμάτη ασφυκτικά από σήμερα» είπε.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ ο κ. Κούτρας επεσήμανε ότι αυτές είναι γεμάτες ούτως ή άλλως. «Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι ότι τα κρεβάτια, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν και αναγκάζονται οι συνάδελφοι να διασωληνώνουνε τους ασθενείς σε αίθουσες χειρουργείου και αυτό καταλαβαίνεται ότι δεν είναι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στους ασθενείς σε σχέση με τον κορονοϊό».