Οργανώσεις, κόμματα, σωματεία και φορείς συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Η νεοναζιστική οργάνωση είχε προγραμματίσει το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση στα γραφεία της, για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επιχειρώντας μια επικοινωνιακή επιστροφή.

Ads

 
Η αστυνομία έχει απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις υπό το φόβο επεισοδίων. Όπως αναφέρει το Alterthess, το αντιφασιστικό κίνημα κατήγγειλε «απαράδεκτες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές» και παρά τις απαγορεύσεις πλήθος πολιτών συμμετείχαν στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε δύο σημεία της Θεσσαλονίκης.
 
Ειδικότερα περίπου στις 16:00 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και με πορεία έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου είχαν συγκεντρωθεί άλλοι διαδηλωτές.
 
Οι δύο συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το Alterthess, ενώθηκαν και ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση προς τον Βαρδάρη, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων. Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, κλούβες της αστυνομίας μπλόκαραν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την Καμάρα.
 
H Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει αρχικά συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο την Κυριακή στις 18:00. Ωστόσο μετά τις αποδοκιμασίες από φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης η νεοναζιστική οργάνωση μετέφερε την συγκέντρωση στην οδό 26ης Οκτωβρίου όπου βρίσκονται και τα γραφεία της.