Τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών προκάλεσε η απόφαση των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης να αφήσουν προσωρινά ελεύθερο 24χρονο παιδόφιλο υπό περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων να παρακολουθείται και από ψυχίατρο. Κατά την απολογία του ο παιδόφιλος ισχυρίστηκε πως έχει “διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και παιδικά τραύματα από βίαια περιστατικά του παρελθόντος”

Ads

Ο 24χρονος κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος δύο παιδιών μέσα στο σπίτι του και κατέγραψε την πράξη στου σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια διακίνησε στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο παιδιά, ένα αγόρι 10 ετών και ένα κοριτσάκι 4 ετών, ανήκουν στον στενό κύκλο του συλληφθέντα και έμεναν στην ίδια γειτονιά.

Οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου, που είναι σπουδαστής πληροφορικής, επί 15 ολόκληρους μήνες, αφού το προφίλ του εντοπίστηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2013.

Ο 24χρονος κρυβόταν διαδικτυακά λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, ωστόσο μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ίχνη του εντοπίστηκαν και συνελήφθη. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ανακαλύπτουν βίντεο παιδικής πορνογραφίας το οποίο έχει γυριστεί στη χώρα μας με δράστη Έλληνα.

Ads

Σύμφωνα με το Mega, στο σπίτι του 24χρονου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βιντεο με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου 4 έως και 15 ετών.

Σε βάρος του σπουδαστή σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Μετά την απολογία του, στην οποία υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθείται από ψυχίατρο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα. Παράλληλα, ο 24χρονος θα παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στην ανακρίτρια, ώστε να ελέγχονται οι εκθέσεις από τον ψυχίατρο.