Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται το 4χρονο κορίτσι το οποίο δάγκωσε οχιά το απόγευμα της Τρίτης.

Ads

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού, όταν ξαφνικά μέσα από τα χόρτα «ξεπήδησε» ένα φίδι, που διαπιστώθηκε ότι ήταν οχιά, και δάγκωσε τη μικρή στο χέρι.

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού που το μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και η μικρή παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική του «Αχιλλοπούλειου» για παρακολούθηση.

Ωστόσο το παιδί όπως ανέφερε η ΕΡΤ, παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί της χορηγήθηκε και δεύτερη δόση αντιοφικού στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Ads

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA o Χρήστος Τζελέπης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, το κοριτσάκι βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και δεν έχει διασωληνωθεί.

«Απ’ ότι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κ Τζελέπης, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες – και το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον κορωνοϊό – γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού», συμπλήρωσε.