Σαράντα έξι περιστατικά γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων τα 6 νοσηλεύονται, αναμεσά τους και βρέφος λίγων ημερών, και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού έχουν καταγραφεί στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα.

Ads

«Προς το παρόν η κατάσταση επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Δεν έχουμε λόγο ούτε για πανικό, ούτε για εφησυχασμό και εφιστούμε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα , με συμπτώματα, ναυτίας, εμέτου, διάρροιας ή συμπτώματα απλού κρυολογήματος, είτε δερματικά εξανθήματα να επισκέπτονται τις υπηρεσίες υγείας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το νερό η ίδια είπε ότι στη Λάρισα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι μπορούν να πιουν, να μαγειρέψουν, να κάνουν μπάνιο και να πλύνουν λαχανικά.

«Όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, εννοούμε δεν είναι πόσιμο και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πουθενά. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το βράσουμε για 3 λεπτά στους 100 βαθμούς».

Ads