«Σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι αποχωρούν από την Αθήνα, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωση το κουαρτέτο των θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, IMF και ESM) αναφέρουν: «Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο επί του πακέτου πολιτικής, το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την έναρξη των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης για την οριστικοποίηση και των τελευταίων στοιχείων του συνολικού πακέτου, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» καταλήγουν οι θεσμοί.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία Αθήνας – θεσμών εντός των επόμενων δυο εβδομάδων. 

Ads

Υποστήριξε επίσης  ότι το ζήτημα των προληπτικών μέτρων είναι «νομικά δύσκολο και γι’ αυτό θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος» για να κλείσει η συμφωνία. 

Τόνισε, ωστόσο, ότι «αυτός ο χρόνος θα χρησιμοποιηθεί και προκειμένου να συζητηθούν και οι δυνατότητες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».