«Θερμή» είναι η υποδοχή των σωματείων, εργαζομένων και φορέων, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή, σύμφωνα με το corfutvnews.

Ads

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό πεζόδρομο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, τα οποία όπως σημειώνουν οι ίδιοι δεν επαρκούν.

Λίγο μετά το μεσημέρι μάλιστα πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

«Στη σημερινή του επίσκεψη στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του: εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης», αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «με τα ίδια του τα μάτια διαπίστωσε ότι η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται». 

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής, να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό. Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει», προσθέτει. 

Ads

Διαμαρτυρία για την παραλία του Ερημίτη

Το βράδυ ακολούθησε διαμαρτυρία στις Σινιές της Κέρκυρας ενάντια στην ανάπτυξη στην παραλία του Ερημίτη. Πραγματοποιήθηκε πορεία των διαδηλωτών με σκοπό την αναίρεση της κυβερνητικής απόφασης που θα πλήξει τον φυσικό πλούτο του Ερημίτη. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ.

Πηγή φωτογραφίας: corfunews