Να λογοδοτήσουν το συντομότερο στη Δικαιοσύνη όσοι διαπιστωμένα έχουν «βάλει το χέρι στο μέλι», ζητά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ads

«Οι τυχοδιώκτες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Κορόιδεψαν το λαό επιχειρώντας να πλουτίσουν σε βάρος του κλέβοντας δημόσιο χρήμα. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Όλα στο φως. Και για την συγκεκριμένη περίπτωση αναμένω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, της οποίας την ανεξαρτησία και τον ρόλο της οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση και όχι α λα καρτ όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για όλους και για όλα και οι ευθύνες να αποδοθούν», δήλωσε ο πεικεφαλής τςη ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκρούει την προσπάθεια να στιγματιστεί το Κίνημα Αλλαγής και ευρύτερη η προοδευτική παράταξη. «Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε στην απαξίωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και σε επικίνδυνες επιλογές για την ίδια τη Δημοκρατία αν κυριαρχήσει η επικίνδυνη αντίληψη ότι στην πολιτική είμαστε όλοι το ίδιο», επισημαίνει και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν διεφθαρμένες ιδεολογίες και κόμματα, υπάρχουν διεφθαρμένοι άνθρωποι και προσωπικές επιλογές. Εγώ δεν ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ, συνεργάζομαι σήμερα μαζί του στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής με στόχο μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπου η πολιτική και η ηθική θα είναι αναπόσπαστα μέρη μίας νέας κουλτούρας. Αντίθετα, πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ».