«Εδώ και 25 χρόνια χαραμίζουμε τη φωνή της Ελλάδας δίνοντας τις λάθος μάχες για το Μακεδονικό» ανέφερε από το βήμα της Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως η συμφωνία είναι θετική, ωστόσο θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, καθώς βάσει κανονισμού η πρόταση μομφής αφορά αποκλειστικά το εάν οι βουλευτές εμπιστεύονται την κυβέρνηση για τη γενική πολιτική διαχείριση.  «Σε γενικό είμαστε αντίθετοι με τον ΣΥΡΙΖΑ» , είπε.

Ads

Μιλώντας για το Μακεδονικό, ο πρόεδρος του Ποταμιού συνέδεσε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τα Βαλκάνια. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ένα και ξεκάθαρο: «Θα παραχωρήσουμε και άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την προέλασή τους. Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονες μας πιο κοντά μας , πιο κοντά στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ».

Όπως είπε από τη δημιουργία του νέου κράτους όλος ο κόσμος τους αποκαλεί «Μακεδονία», υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων για δεκαετίες που δεν αντιμετώπισαν το ζήτημα. «Εδώ δεν είναι Γιουροβίζιον για να μας αρκεί η Κύπρος, όλος ο κόσμος λέει τα Σκόπια Μακεδονία» σημείωσε.

Σχετικά με τη συμφωνία σημείωσε πως είναι θετική αλλά έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία, όπως ότι θα έπρεπε να επιμείνουμε αποκλειστικά στο «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και όχι στο «Μακεδόνες / Πολίτες Βόρειας Μακεδονίας». «Αυτό είναι και το τρωτό σημείο της συμφωνίας και που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον». Σε μία συμφωνία όμως, πρόσθεσε,  κάνεις και συμβιβασμούς.

Ads

Σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια των Ελλήνων, υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας». Το Ποτάμι, σημείωσε,  δεν πιστεύει στη δευτέρα πολιτική παρουσία. «Δεν πρέπει να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Τσίπρα. Η βοήθεια στην πατρίδα δε σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τόνισε και σημείωσε: «Αν αποτύχει η προσπάθεια για συμφωνία, θα γκρεμιστεί ο Ζάεφ και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές στην ΠΓΔΜ».

Μιλώντας για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε τυχοδιωκτική τη στάση του Πάνου Καμμένου. Η ευθύνη, όμως, πρόσθεσε είναι του κ. Τσίπρα. «Θα ήταν άτοπο για πράξη λειτουργικής αγραμματοσύνης να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας. Αντιπολιτευόμαστε την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στους μήνες που θα έρθουν θα είμαστε δυναμικά παρόντες για να υπάρχει πολιτική αλλαγή».