«Τίποτα δεν είναι ιδανικό στην Ευρώπη και τίποτα δεν θα μας χαριστεί, αλλά δεν πρέπει να λιποτακτήσουμε αυτή την ώρα. Αυτό είναι προδοσία, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Ads

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε πως αυτή τη στιγμή η χώρα δίνει τη μάχη των μαχών για να παραμείνει στην Ευρώπη και το ευρώ και χαρακτήρισε άφρονες όσους σε αυτή την κρίσιμη ώρα κάνουν λόγο για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή.

«Η προσπάθεια να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ είναι μια προσπάθεια για τη δημοκρατία» ανέφερε εξάλλου ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Μιλώντας στο ιταλικό κοινό για το δημοψήφισμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έχασε» από το δημοψήφισμα. «Αν δίναμε τον ορό της αλήθειας στον κ. Τσίπρα θα εξομολογούνταν ότι έχει μετανιώσει για το δημοψήφισμα. Με αυτή την ψηφοφορία δόθηκε το μήνυμα ότι οι Έλληνες είπαν όχι στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και εκείνοι που ψήφισαν “Όχι” θέλουν το ευρώ και την Ευρώπη», σημείωσε.

Ads

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «υπάρχει ένα σημείο στην πολιτική όπου οι πολιτικοί δεν προκαλούν γεγονότα, αλλά τρέχουν πίσω από αυτά. Χάνουν τον έλεγχο». »Ο κ. Τσίπρας είναι σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ιταλική εφημερίδα, σημειώνοντας επίσης πως: «Δεν νομίζω ότι η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο για το τι συμβαίνει ή το τι θέλει να συμβεί».