Έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να ρίξουν τους τόνους απηύθυνε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ads

Εξήγησε ότι το αίτημα του δεν γίνεται το «όνομα κάποιου καθωσπρεπισμού» αλλά γιατί υπάρχουν άλλα επείγοντα ζητήματα προς συζήτησης, όπως η Ευρώπη και τα ελληνοτουρκικά. Μάλιστα σημείωσε ότι «οι τουρκικές απειλές δεν αντιμετωπίζονται με ανακοινώσεις απαιτούν πράξεις» και πρέπει να συνδυάζονται με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης η Ελλάδα έχει ανάγκη από σύγκρουση απόψεων και ιδεών αλλά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ μίας προεκλογικής συσκότισης. «Τρεις μέρες θέλετε να μιλάμε για κουμπαριές Μητσοτάκη, δουλειές πατέρα Τσίπρα και βαρβαρότητες Πολάκη. Ας πούμε ότι πέφταμε στην παγίδα και συζητούσαμε τι θα κέρδιζε ο πολίτης;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Και συνέχισε: «Το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά σημείωσε ότι είναι εναντίον και της παλινόρθωσης της ΝΔ. «Καταψηφίζουμε πάλι την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του παρελθόντος με μόνο έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.