«Η δεύτερη φορά Αριστερά παρουσιάζει προϋπολογισμό κομμάτια και θρύψαλα που είναι αδύνατο να μάθει κανείς αν τα λεφτά που θα δώσουμε στην παιδεία, στην υγεία, την άμυνα, θα πιάσουν τόπο», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ads

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες» και έκανε λόγο για «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» προϋπολογισμό. Όπως είπε, από τις σπατάλες επωφελούνται προνομιούχοι και συντεχνίες και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι βάζει και άλλους φόρους και τέλη, σε μία κοινωνία που ασφυκτιά.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θοδωράκης  καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «θέλει να ωφελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και να κάνει πολλά ρουσϕέτια». «Εσείς προσθέτετε νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς γραφειοκράτες, απλώς φορολογείτε με τη μεζούρα τους πολίτες», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Συνέχισε δε την επίθεση του, τονίζοντας ότι «την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και αυτοί που έχουν την μικρότερη φωνή» και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ads

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι. Σπατάλη πάνω στη σπατάλη. Εμείς σε αυτό τον δρόμο δεν είμαστε σύμμαχοι. Είμαστε αντίπαλοι», κατέληξε.