Αν και δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρνει σήμερα στη Βουλή το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ζητώντας εθνική συνεννόηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης ότι «εκλογές τον Ιούλιο δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα ποτέ!» κι ότι κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ads

«Εκλογές τον Ιούλιο δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα ποτέ. Καταστρέφουμε την τουριστική περίοδο», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε τοπικό σταθμό της Ηλείας προσθέτοντας ότι «καλό θα ήταν αυτή η Βουλή να βρει λύσεις και αμέσως μετά το καλοκαίρι να δούμε αν αυτές οι λύσεις προχωρούν. Εάν δεν προχωρούν τότε βεβαίως να πάμε σε εκλογές».

Σχετικά με την επικείμενη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «θα μπορούσε να υπάρξει μία πολύ καλή συμφωνία τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση, τότε, αντί να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να συνεργαστούν όπως έλεγαν, καθώς είχαν βαρεθεί τους παλιούς ηγέτες και την προηγούμενη διακυβέρνηση, ήθελε να παίξει το παιχνίδι με τα λεξικά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε επίσης ότι «περιμένει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να μας κρατήσει στο ευρώ. Αυτό πρέπει να το διαβάσει καλά ο κ. Τσίπρας».

Ads

Παρολ’αυτά, τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.