Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον ηλικιωμένο καστανά κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς, δήλωσε, σύμφωνα με τοπικά μέσα, πως πρόκειται για έναν «θεατρίνο».

Ads

«Τον ξέρετε όλοι ποιος είναι. Λιποθύμησε δήθεν από την ταραχή του στον έλεγχο. Είναι καθ΄έξιν παράνομος, είναι όπως οι ναρκομανείς. Έχει έρθει και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και έχει λιποθυμήσει. Δεν τον χτύπησε κανείς. Πρέπει να πιάσει δουλειά στο Κρατικό Θέατρο», είπε απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους και συνέχισε υπερασπιζόμενος τους αστυνομικούς:

«Η αστυνομία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για ό,τι συνέβη. Εκείνη την ημέρα γινόταν συστηματικός έλεγχος σε όλους τους πλανόδιους. Έκανε τη δουλειά της και μάλιστα συνέλαβε πέντε μικροπωλητές που δεν είχαν άδεια. Ο συγκεκριμένος καστανάς έχει άδεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά φεύγει και πάει όπου θέλει. Έχει μια άδεια για να πουλάει τα κάστανά του κι αυτός αλλάζει συνεχώς σημεία, γίνεται δηλαδή πλανόδιος πωλητής και γι’ αυτό χρειάζεται διαφορετική άδεια, που δίδεται από την Περιφέρεια. Έχουμε πολλές παραβάσεις. Είναι μια κατάσταση που ξεπερνάει τα όρια της ανοχής»

Σημειώνεται πως ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα Τετάρτη, επέστρεψε στο πόστό του. 

Ads