Αποκαλύψεις προκύπτουν σχετικά με τον θάνατο του βρέφους 15 μηνών, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, την Τετάρτη (3/1), στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kozan.gr, το βρέφος μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λόγω κάποιας αναπνευστικής λοίμωξης, αργά το βράδυ της Τρίτης (2/1), όπου και κατέληξε 2-3 ώρες αργότερα.

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στη σορό του βρέφους ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (3/1), ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ads

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, οι γονείς είχαν μεταφέρει το παιδί τους στο νοσοκομείο άλλες δύο φορές, επειδή δεν ένιωθε καλά, εκεί όμως οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι. Το επόμενο πρωί, πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τούς είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του.

Η κατάσταση, ωστόσο, του παιδιού χειροτέρεψε αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες.