Νέο στοιχείο στην υπόθεση των νεκρών παιδιών από την Πάτρα και συγκεκριμένα για τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας λίγο πριν η μητέρα καλέσει τους γιατρούς παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Ads

Σύμφωνα με τη φωτογραφία που έστειλε η ίδια η μητέρα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», την οποία τράβηξε στις 25 Ιανουαρίου 2021, φαίνεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα παρουσίαζε βραδυκαρδία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Στο ντοκουμέντο οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είχαν πέσει στους 61.

image

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οι γιατροί και οι υπεύθυνοι εστιάζουν σε ένα άλλο στοιχείο και συγκεκριμένα στο λεγόμενο τρεντ, δηλαδή στη σύνοψη της κατάστασης της Τζωρτζίνας που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα, μετρώντας τα δεδομένα της καρδιάς και των αναπνοών της.

Ads

Συγκεκριμένα, 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί το παιδί παρουσίαζε σοβαρή βραδυκαρδία για περίπου 15 -20 λεπτά χωρίς η μητέρα να έχει ειδοποιήσει κανέναν γιατρό.

Η μικρή Τζωρτζίνα ξαφνικά έχανε τους παλμούς της και ξαφνικά επανερχόταν.

Με τους γιατρούς με τους οποίους μίλησε ο αστυνομικός συντάκτης φαίνεται πως σαν κάποιος να παρεμβαίνει στο σώμα της Τζωρτζίνας, ή κάποιος να πειράζει τις καρωτίδες της.

Οι γιατροί αποκλείουν τις πιθανότητες να είναι παθολογικό αυτό το εύρημα της βραδυκαρδίας από την μια και της απότομης αύξησης των παλμών του παιδιού από την άλλη.

Ανατροπή με τα αίτια θανάτου της Μαλένας;

Οι ιατροδικαστές που ερευνούν τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των πορισμάτων τους.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ για τον θάνατο της Μαλένας θα υπάρξει ολική ανατροπή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών «κατά 99% θ’ απορρίπτει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»!

Αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να αναζητηθεί από την αρχή η αιτία θανάτου της Μαλένας.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες ιατροδικαστικών κύκλων επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Όπως αναφέρει η Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή: «Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

Αγανάκτηση από την οικογένεια των τριών παιδιών

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, εκφράζει με νέα ανακοίνωση την αγανάκτιση των γονέων των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους “αυτόκλητους ειδήμονες”. Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ίδιον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για “πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”.

Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο. Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών;

Εκτός αν οι “αυτόκλητοι πραγματογνώμονες”, θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αθήνα, 14/03/2022

Απόστολος Εμμ. Λύτρας»