Τι τελευταίες στιγμές της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, του κοριτσιού στην Πάτρα που πέθανε τελευταίο από τα τρία κοριτσάκια, περιέγραψαν οι γονείς των παιδιών, μιλώντας σε εκπομπή του Star.

Ads

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Οι γονείς μιλούν για πρώτη φορά για τους θανάτους των τριών παιδιών τους [Βίντεο]

Όπως είπε η μητέρα «ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από τον φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο. Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν».

Στην συνέχεια προσέθεσε «“Μαμά δεν μπορώ να αναπνεύσω”, μας έλεγε και ζητούσε τους γιατρούς. Πήγαμε στο νοσοκομείο. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο». Ο πατέρας των παιδιών είπε, από την πλευρά του, ότι το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία: «Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε, με όρεξη για ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Όμως τα πράγματα τελικά πήραν άλλη τροπή. Η 33χρονη Ρούλα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την αντίδραση της μικρής, όταν άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία: «Μου έλεγε το παιδί συνέχεια «Mαμά κοιμάσαι;». Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει το παιδί, σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν, έκαναν ανάνηψη επί 55 λεπτά και τελικά την επανέφεραν. Όμως αυτό το επεισόδιο της έφερε το πρόβλημα που είχε μετά.

Εφαρμογή απινιδωτή στην Τζωρτζίνα

Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όπως είπε η μητέρα της, όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που αποφασίστηκε να της τοποθετήσουν απινιδωτή.

«Αποφασίζουμε να μπει απινιδωτής, ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ που μπήκε στην εντατική έκανε το ίδιο επεισόδιο. Ήταν ένα παρατεταμένο επεισόδιο επιληψίας, όπως μας είπαν. Επειδή δεν μπορούσε να επιλυθεί με φάρμακα το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη, δεν ήμουν μπροστά», είπε η μητέρα και ξεκαθάρισε ότι το παιδί είχε κάνει εγκεφαλογράφημα πριν το επεισόδιο της ανακοπής, το οποίο βγήκε καθαρό.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που τελικά το ξεπέρασε. «Τότε ζήτησα να παρακάμψουν το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό και να την επισκέπτομαι πιο συχνά στη ΜΕΘ. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου».

Τελικά η Τζωρτζίνα συνήλθε, προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της και επέστρεψε στο σπίτι της. «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα», είπε ο πατέρας της.

Η μητέρα βιντεοσκόπησε επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Για επτά μήνες ακόμα, η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο σπίτι έχοντας μια φυσιολογική ζωή, μέχρι που χρειάστηκε να κάνει μια αλλαγή στο σωληνάκι. Τότε οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν προληπτικά ακόμα μια μαγνητική.

Μετά την μαγνητική, όταν επέστρεψε στο σπίτι, το παιδί έκανε επεισόδιο με σπασμούς: «Έβγαζε αφρούς από το στόμα. Όλα άλλαξαν. Άρχισε να μην τρώει, έκανε εμετό ό,τι έτρωγε. Ξαναμπήκαμε στο νοσοκομείο», περιέγραψε η μητέρα.

«Το δεύτερο βράδυ στο νοσοκομείο μας έκανε πάλι ένα επεισόδιο με σπασμούς και πτώση οξυγόνου και μπήκε στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πώς προήλθε. Να ξεκαθαρίσω ότι μπήκε μόνη της σε δωμάτιο, βάσει της κατάστασής της, δεν το ζήτησα εγώ. Εκεί το παιδί έκανε ακόμα τρία μικρά επεισόδια και ένα μεγάλο», είπε η μητέρα. Εκεί ήταν και ο πατέρας της μικρούλας.

«Ήμουν και εγώ μαζί της. Δεν ισχύουν αυτά που ακούγονται ότι ήταν μόνη της η Ρούλα», ξεκαθάρισε ο πατέρας της Τζωρτζίνας. Τότε ήταν που η μητέρα μπήκε στη διαδικασία να βιντεοσκοπήσει ένα από τα επεισόδια του παιδιού για να τα δείξει στους θεράποντες γιατρούς. Μάλιστα ανέφερε, το εν λόγω βίντεο θα παραδοθεί στις αρχές.