Στην υπόθεση θανάτου των δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας ηλικίας 20 ημερών και δύο μηνών σε διάστημα 15 μηνών, στην Κάτω Αχαΐα, είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, για την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Όπως έχει γίνει γνωστό, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο.

Ads

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για το μωρό δύο μηνών έχουν βγει, με τις τοξικολογικές να μη δείχνουν τίποτα το περίεργο ή ασυνήθιστο, το οποίο θα μπορούσε να παραπέμψει σε εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τις τοξικολογικές, το παιδί κατέληξε πέρυσι το καλοκαίρι δεν είχε λάβει οποιαδήποτε ουσία, κάτι που απομακρύνει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Την ίδια στιγμή, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, δείχνουν ότι το μωρό έχει «καταλήξει» από λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ φαίνεται να έχουν βρεθεί ορισμένα πνευμονικά κύτταρα με φθορά, το οποία δείχνει παθολογική αιτία για τον θάνατό του.

«Δεν είμαι Πισπιρίγκου»

Η 23χρονη μητέρα βρέθηκε καλεσμένη εχθές σε εκπομπή του Alpha όπου μεταξύ άλλων περιέγραψε το πώς νιώθει με την απώλεια των δύο παιδιών της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει ο κόσμος. Όπως είπε κανείς δεν σέβεται το πένθος της και όλοι τη φωνάζουν «Πισπιρίγκου».

Ads

«Με λένε Πισπιρίγκου στα social media. Δεν είμαι Πισπιρίγκου» δήλωσε η ίδια. «Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε ‘τι έγινε και τι έγινε’. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι» συνέχισε η ίδια.

«Πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση της μητέρας»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την προσπάθεια συσχέτισης των δύο υποθέσεων, ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση της 23χρονης μητέρας.

«Ενα παιδί το οποίο δεν το πρόσεξε κανένας στο μεγάλωμά του δεν μπορεί να το στοχοποιείς και να το αποτελειώνεις» επισήμανε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».