Σε βαριές καταγγελίες προχωρά η οικογένεια του 17χρονου, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης στη Βοιωτία, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ads

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, μίλησε για «εκτέλεση», ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ είχε ήδη πεθάνει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει ο ανήλικος δέχτηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού κι ότι αναμένει τι θα δείξει η ιατροδικαστική, η βαλλιστική και τα αποτυπώματα.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θήβας.

Ads

Επικαλούμενος τη μαρτυρία του αδελφού του 17χρονου και αυτόπτη ο δικηγόρος υπογράμμισε πως το θύμα δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποσπάσει το όπλο από τον αστυνομικό, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αλλά επιχείρησε μόνο να απομακρυνθεί και να αποφύγει τις κλωτσιές που δεχόταν. Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι το αγόρι δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο εξήγησε πως φοβήθηκε επειδή δεν είχε δίπλωμα και είχε πάει βόλτα μαζί με τους τρεις ανήλικους εκ των οποίων τα δυο κορίτσια.

Τι αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο αδελφός του 17χρονου τονίζει ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του και με δύναμη το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλε έξω τον νεαρό, τον κλώτσησε και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Open πως οι κοπέλες έκλαιγαν και φώναζαν γιατί έβγαλε το όπλο του ο ένστολος.

Η Διεθνής Αμνηστία, από τη μεριά της, ζήτησε σήμερα «επειγόντως άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα και για το τελευταίο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

Για δεύτερη νύχτα, ξέσπασαν επεισόδια με Ρομά στη γέφυρα στο Πυρί, στη Θήβα, για τον θάνατο του 17χρονου έπειτα από καταδίωξη με την αστυνομία.

 

Επεισόδια για δεύτερη νύχτα από Ρομά

 

Σύμφωνα με το permissos.gr, οι Ρομά έχουν ανάψει στο σημείο φωτιές και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο 41χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Αν και στην αρχή ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στη συνέχεια υποστήριξε πως το όπλο του εκπυρσοκρότησε αποσύροντας τα περί απόπειρας αρπαγής του όπλου.