«Καταδικαστέα» χαρακτήρισε  ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, τη συμπεριφορά του τροχονόμου στο θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, με θύμα 23χρονο και πρωταγωνιστή αστυνομικό της φρουράς της Ντ. Μπακογιάννη.

Ads

Μιλώντας στον «Θέμα FM», ο κύριος Χρονόπουλος καταδίκασε τη στάση του τροχονόμου απέναντι στον διανομέα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις: «Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή».

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», είπε και συνέχισε: «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Όσον αφορά το ζήτημα της καταγραφής του περιστατικού από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ είπε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικο λόγω του σημείου, και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ads