Ηλεκτροπληξία υπέστη 30χρονος εργαζόμενος που είχε ανέβει σε στύλο της ΔΕΗ για να αντικαταστήσει μετασχηματιστή δικτύου στις Δάφνες του Ηρακλείου Κρήτης. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και κατέληξε.

Ads

Ο 30χρονος είχε υποστεί εκτεταμένα εγκάυματα εν ώρα εργασίας στις 19 Μαΐου και είχε νοσηλευθεί αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Λόγω κρισιμότητας της κατάστασής του είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τεχνικοί Επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηρακλείου, διερευνώντας τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος, διαπίστωσαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Στο ΚΑΤ με σοβαρά εγκαύματα 58χρονος εργαζόμενος

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ με σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε ο άτυχος 58χρονος ηλεκτροσυγκολλητής, ο οποίος το πρωί τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες κοπής σε σωλήνα προπανίου δεξαμενόπλοιου, στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Ads

Ο 58χρονος έχει 60% εγκαύματα β’ βαθμού σε όλο του σώμα και αρχικά είχε μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γιατροί, όμως, έκριναν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και θα έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 59χρονος εργοδηγός της εταιρείας που εκτελούσε επισκευαστικές εργασίες στο δεξαμενόπλοιο, καθώς και ο 56χρονος τεχνικός ασφαλείας. Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.