Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Σπύρος Ρεβύθης αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα στο Ηλεκτρικό με θύμα 41χρονο εργοδηγό.

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι υπάρχουν στοιχεία για προβλήματα στα συγκεκριμένα λειαντικά μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας, που πραγματοποιούσε τις εργασίες συντήρησης και μάλιστα είχε σημειωθεί ξανά εκτροχιασμός στις 22 Αυγούστου 2021 για τον ίδιο λόγο, στο σταθμό Βικτώρια.

Όπως είπε: “Με το που έγινε το δυστύχημα άνοιξαν τα στόματα των συναδέλφων και μίλησαν και για άλλα προβλήματα. Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας από εργαζόμενους, είπε, ενώ παρουσίασε φωτογραφίες από το περιστατικό, που δείχνουν τη λοκομοτίβα να έχει εκτροχιαστεί λόγω προβλημάτων στα φρένα”.

Μάλιστα, μετά την απόπειρα του διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ, Νικάλου Χαιρέα, να διαψεύσει το περιστατικό, ο κύριος Ρεβύθης επανήλθε μέσω ανάρτησής του στο facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ζήτα δε από τον κύριο να “ζητήσει δημόσια συγνώμη και να ανασκευάσει τις ανακρίβειές του”.

Η ανάρτηση του προέδρου των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ

Δικαιοσύνη ζητά η αδελφή του 41χρονου εργοδηγού

Ads

Από τη μεριά της, η αδελφή του 41χρονου εργοδηγού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ζητά δικαιοσύνη.

“Ο αδερφός μου έδινε καθημερινά την ψυχή του για τη Γραμμή 1 και τελικά έδωσε και τη ζωή του, από εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. Θέλω να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι υπεύθυνοι να
τιμωρηθούν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα θα γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου 41χρονου, ενώ οι πραγματογνώμονες θα διερευνήσουν γιατί δε λειτούργησαν τα φρένα.