Την στάση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής στηλιτεύει με σχόλιο του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης. 

Ads

Ο κ. Καμπαγιάννης τονίζει ότι η εισαγγελέας «ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει του όρους», ενώ στέκεται και στην σημερινή τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία ζήτησε από την εισαγγελέα διευκρινίσεις και επανατοποθέτηση. 

Η ανάρτηση του κ Καμπαγιάννη:

«Η χτεσινή συνεδρίαση έληξε με κραυγές της υπεράσπισης που προσκόμισε δηλώσεις της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στις οποίες είπαμε ότι η εισαγγελέας ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους όρους. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης μίλησαν για “συκοφαντική δυσφήμηση” και για πειθαρχικά.

Ads

Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε “λευκά ποινικά μητρώα” των κατηγορουμένων “δεν εννοούσε όλους”. Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμέλεια εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο».