«Όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή από τον Τσίπρα όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θα την ψηφίσουμε, χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι από εκεί και πέρα «το χάος» χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη του.

Ads

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η οικονομία πεθαίνει και ότι απραξία και ακινησία έχουν πολύ κόστος για την κοινωνία, με τον χρόνο που περνάει να κάνει τα μέτρα που έρχονται χειρότερα.

Εξέφρασε, μάλιστα, φόβους ότι η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας «είναι για εσωτερική κατανάλωση για να φτάσουμε στο αμήν να έρθει η συμφωνία το βράδυ στην Βουλή και την επομένη να ψηφιστεί χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του».

Ads

«Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία, όχι το κόμμα του» σχολίασε.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ποτέ ότι Το Ποτάμι είναι η τρόικα εσωτερικού, αλλά ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι στη χώρα «υπάρχει η τρόικα της δραχμής».

Τέλος αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή και ότι λειτουργεί σαν πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.