Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατά τη διάρκεια της απολογίας του για τις μίζες στην προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN, δεσμεύτηκε πως θα παραδώσει στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου, κατάλογο με ονόματα και στοιχεία πελατών. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο Ελβετός τραπεζίτης κρίθηκε προφυλακιστές. 

Ads

Την Μεγάλη Τετάρτη, ο Όσβαλντ απολογήθηκε και για την υπόθεση των μιζών στην προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson. 

Κατά τη σημερινή πολύωρη απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για τις μίζες και την προέλευση των χρημάτων. Την ίδια στάση είχε κρατήσει και στην κατάθεσή του ως μάρτυρας στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μάλλη τη Μεγάλη Τρίτη.

Ο Ελβετός τραπεζίτης μίλησε για τους χαλαρούς κανόνες στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα καθώς απώτερος στόχος είναι οι πελάτες να μην αναζητήσουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες. Κατά την κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή και είπε πως θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα ονόματα των πελατών του για να τα καταθέσει το επόμενο δεκαήμερα. 

Ads