Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα σβηστούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών, εφόσον όμως μετά εμβολιάστηκαν.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο 100 ευρώ είχε επιβληθεί στους άνω των 60 ετών που δεν έκαναν το εμβόλιο και χρωστούσαν χρήματα στην εφορία

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι η διαγραφή προστίμου αφορά περίπου 300.000 πολίτες, οι οποίοι τελικά έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Εφόσον οι άνθρωποι αυτοί είχαν πληρώσει το πρόστιμο, τα χρήματά τους θα τους επιστραφούν.

Επίσημες ανακοινώσεις, όπως είπε, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Η βούληση για τη διαγραφή των προστίμων υπάρχει, απλά εκκρεμεί ένα τεχνικό θέμα για την επιστροφή των χρημάτων, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι πλέον το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ads

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δήλωσε πως εάν κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.

Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ανέφερε πως από το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα. Επιπλέον ανέφερε πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.