Ακόμα έναν νεκρό μετρά η χώρα μας από τον κοροναϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 53χρονο εργαζόμενο στο νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά -χωρίς μέτρα προφύλαξης- στην Κοζάνη και στη συνέχεια εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ads

Το τέταρτο θύμα, που εργαζόταν στο Μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Αλλά στο νοσοκομείο Καστορίας και γενικότερα στο νομό η διασπορά του ιού είναι εκτός ελέγχου, καθώς δεν έχει εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα. Εικάζεται ότι πρόκειται για έμπορο ή εμπόρους γουναρικών που είχαν ταδιδέψει για επιχειρηματικούς λόγους στο Μιλάνο. 

Υπενθμίζεται ότι χθες ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο αλλά κι ένας 90χρονος που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έχασαν τη μάχη με τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τρία.

Αναφορικά με τον 67χρονο, πληροφορίες ανέφεραν είχε έρθει σε επαφή με άτομα από το γκρουπ που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, και τα οποία αφέθηκαν από τον ΕΟΔΥ να κυκλοφορούν χωρίς κάνενα μέτρο προφύλαξης, καθώς ο αρμόδιος οργανισμός δεν ενεργοποίησε τη διαδικασία ελέγχου επειδή δεν είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.  Στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου νοσηλευόταν, υπάρχει  ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) η οποία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. 

Ads

Ο 67χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου εδώ και  ημέρες, ενώ το δείγμα του, εστάλη μόλις προχθές στο ΠΑΣΤΕΡ και οι απαντήσεις ελήφθησαν την Παρασκευή. Ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. (Διαβάστε επίσης: TVXS Aποκλειστικό: Οι πικρές αλήθειες για το θάνατο του 67χρονου στη Ζάκυνθο

Σχετικά με τον 90χρονο, ο θάνατος του οποίου είχε ανακοινωθεί το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Με συμπτώματα πνευμονίας, εισήχθη στην παθολογική κλινική, όπου και παρέμεινε μέχρι που οι γιατροί επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και του έγιναν εξετάσεις. Τότε διαπιστώθηκε πως είναι θετικό στο κοροναϊό και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.