Τεταμένο ήταν και σήμερα το κλίμα έξω από την ΑΣΟΕΕ, δύο μέρες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε έπειτα από ξυλοδαρμό καθηγητή και μία μέρα μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου. 

Ads

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Χθες μάλιστα φοιτητικές παρατάξεις της ΑΣΟΕΕ, καλούσαν σε γενική συνέλευση στις 13:00, σημειώνοντας πως «τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουμε τοκογλύφους παιδεραστές να διδάσκουν στα πανεπιστήμια μας».

Οι φοιτητές ζητούν μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή να τεθεί σε διαθεσιμότητα και ζητούν εξηγήσεις για το γεγονός ότι η πρυτανεία και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιληφθεί του θέματος.

Ads

Η πορεία των φοιτητικών συλλόγων ξεκίνησε από την κεντρική πύλη της ΑΣΟΕΕ και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα για να ολοκληρωθεί στα Προπύλαια.

Νωρίτερα, έξω από το Πανεπιστήμιο, ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε μπουκάλια και πέτρες σε τζιπ της ΟΠΚΕ και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ. Αρχικά εκσφενδόνισαν μπουκάλια προς το μέρος τους και στη συνέχεια επιχείρησαν να αρπάξουν το μικρόφωνο από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ζήτησαν και έλαβαν από το Τριμελες Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου.

image