Τέσσερις προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί του Σαββάτου για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Ads

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά πόσον οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις, όπως και το κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία για κάποιον για τους προσαχθέντες σχετικά με την δολοφονία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για την εξιχνίαση της δολοφονίας και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε συλλήψεις. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διωκτικές αρχές, με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη «σκηνή του εγκλήματος», αλλά και σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάζουν πλέον σαν κυρίαρχο σενάριο ο φόνος του 52χρονου δικηγόρου να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa.

Ads

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από Αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. 

Για τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου ερευνώνται και δυο – τρεις ακόμα δικαστικές υποθέσεις αλλά δεν συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.