Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από το χθεσινό ναυάγιο στο κοντά στο Φαρμακονήσι. Οι αγνοούμενοι είναι ακόμη τουλάχιστον 15 και οι έρευνες των τουρκικών Αρχών συνεχίζονται. Επιπλέον συνελήφθη ένα άτομο, τουρκικής καταγωγής που φέρεται να είναι ο διακινητής της Λέμβου. 

Ads

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από το τουρκικό Κέντρο Επιχειρήσεων, τελικά οι διασωθέντες από τουρκική ακταιωρό ανέρχονται σε 11 και όχι σε 13, όπως αρχικά είχε ενημερώσει. 

Τρεις ανθρώπους διέσωσε πλωτό του ελληνικού Λιμενικού και έξι Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο τρίτος μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Στις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων συμμετέχουν ναυαγοσωστικό, τρία περιπολικά σκάφη και αεροσκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο της Frontex, καθώς και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ads

Στο μεταξύ, στους 527 έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν σε ελληνικά νησιά κατά το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό διαχειρίστηκε 17 περιστατικά, στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου και της Κω.