Συνολικά οκτώ φορές από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες, πριν και μετά την αντιγραφή του είχε ανοιχτεί το στικάκι που παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.
 

Ads

Στην επιτροπή έφτασαν επίσης τα αντίγραφα του αρχικού CD με τη λίστα, τα οποία πρόκειται να δοθούν στους βουλευτές.
 
Όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, το USB στικάκι με τα ονόματα των καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης που είχε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, δεν είχε υποστεί αλλοιώσεις, δηλαδή δεν είχαν διαγραφεί ή προστεθεί ονόματα.
 
Στην ίδια έκθεση, επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Διώτης προχώρησε σε αντιγραφή των αρχείων από το USB που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε νέο USB στις 8 Ιουλίου του 2011, στις 15:02 το μεσημέρι, σε διαδικασία που διήρκεσε συνολικά 3 λεπτά.
 
Τα αρχεία ανοίχθηκαν από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες, τα ίχνη των οποίων μπορούν να εντοπιστούν. Οι 4 χρήστες επικεντρώθηκαν σε 58 συγκεκριμένους φακέλους.