Τέσσερις εμπρησμούς ομολόγησε ένας 62χρονος ο οποίος προσήχθη στο ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου έπειτα από αναφορές πολιτών το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουλίου.

Ads

Όπως αναφέρει το evima.gr, ο άνδρας, κατά την διάρκεια της  προανάκρισης από τους αστυνομικούς ομολόγησε πως εκείνος έβαλε και τις τέσσερις πυρκαγιές στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πριν 10 ημέρες είχε συλληφθεί από την αστυνομία πάλι για εμπρησμό. Τότε στάλθηκε σε ψυχιατρική κλινική και με εντολή εισαγγελέα εντός δέκα ημερών αφέθηκε ελεύθερος.

Αστυνομικοί του Αλιβερίου τον είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση και τον εντόπισαν να αγοράζει γκαζάκια από κατάστημα της περιοχής. Σήμερα κάτοικοι τον είδαν να περιφέρεται με ένα μηχανάκι και να προσπαθεί να βάλει φωτιά. Ειδοποίησαν την αστυνομία και τον υπέδειξαν ως υπαίτιο πυρκαγιάς λέγοντας ότι τον είδαν την ώρα που την έβαζε.

Ads

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 25 Ιουλίου εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές σε Κύμη, Οριό, Άγιο Λουκά και στο Αλιβέρι στο δρόμο προς τα Βελούσια, ωστόσο τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο μετά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.